Patio suosittuja kattomuotoja

Kun päätetään terassikatteen tyypistä, tarve kodin täydentämiseen ulottuu sen rakentamiseen käytetyn perusmateriaalin ulkopuolelle. Katon muodon pitäisi saada terassin peite näyttämään olevan osa talon yhtenäistä kokonaisuutta eikä sattumanvaraista jälkikäteen.

Katon muodon tulisi myös sopia sateeseen, jota se kohtaa; alueet, joihin sataa paljon lunta ja sateita, tarvitsevat yleensä katoja, joissa on ainakin jonkin verran kaltevuutta ja suojaavat vyöruusut. Talon kontrastina toimiville kannille visuaalinen valitus on haastavampi, mutta yhtä tärkeä. Katteilla, jotka eivät toista katon muotoa, on kuitenkin usein enemmän vaihtoehtoja, kuten houkuttelevat reunat tai ristikko.

Litteät katot ovat suosituimpia terassikatteita, ja niitä on kahta päätyyppiä: kiinteät ja ristikot. Säleikön etuna on, että valoa pääsee sisään, mikä on erityisen tärkeää luonnollisen valon päästämiseksi taloon.

Suosikkiköynnöksiä ja kukkia voidaan kannustaa kasvamaan tällä tyylillä luomalla pyhäkkö kauniista tuoksuista ja kahisevista lehdistä. Sademäärä ei ole niin perusteellisesti tukossa, mutta ristikko on mukava kompromissi auringon lämmön estämisen ja sen suoran valon vahingoittumisen välillä.

Comments (0)

Vastaa